marți, 7 mai 2013

Jurnal de calatorie: 1 mai + Paste

Salut! Bine v-am regasit si Hristos a inviat!! :)
Am lipsit ceva timp pentru ca am fost in vacanta de pe 1 mai pana ieri, 6 mai, in Grecia, mai exact in Halkidiki, in statiunea Hanioti si va pot spune ca mi-a placut la nebunie!!
Ne-am cazat la hotelul Renaissance, un hotel de nota 10!! Conditiile, angajatii, mancarea excelente! Va voi pune poze care aproba acest lucru:

Hotelul este de 4 stele si este localizat in estul bratului Kassandra. La doar 150 de metri de plaja, cam de 2 ori pe zi mergeam la plaja, iar daca nu inotam in piscina hotelului.
Am avut inclus micul dejun ce era oferit sub forma unui bufet suedez impecabil. Uitati cateva poze sa va fac pofta :P !!
La pranz mancam in oras, in fiecare zi la acelasi restaurant, datorita ospitalitatii si prieteniei legate intre noi si proprietar. Aici am mancat pentru prima oara caracatita, baby caracatita, crab, calamar si mai multe bunatati:

Si pentru ca ne-am imprietenit, aveam si cateva beneficii de la angajati:
Printre noutatile culinare, am mai descoperit si "pestisorii doctori" alias "Garra Rufa": niste pestisori mici ce indeparteaza celulele moarte ale picioarelor, dar in acelasi timp secreta o enzima, diathanole, substanta de contribuie la regenerarea pielii. Pozele de aici le are sora mea pe telefon si incerc sa le postez cat mai repede. Pur si simplu puneam picioarele pana la genunchi in niste acvarii in care se aflau acesti pestisori. Senzatia era una de gadilici, ca si cum ti-ai tine picioarele intr-o bautura carbogazoasa. A fost super fain! Din cate am citit pe net sunt foarte eficienti in combaterea psoriazisului. Gasiti mai multe informatii si poze pe Google.

Si fiindca in aceasta vacanta intra si Pastele, am mers la o biserica ortodoxa din oras. Slujba, oamenii, obiceiurile total diferite fata de la noi: un singur preot, galagie in biserica, oamenii imbracati neadecvat (fete cu fuste scurte, colanti super-colorati, tocuri, machiaj exagerat), iar lucrul ce ne-a socat pe noi, turistii: arderea unei mascote spanzurate ce il simboliza pe Iuda. Socul a fost mai mare datorita cablurilor de electricitate ce atarnau in jurul acestei mascote ridicate la vreo 10 metri, insa nu s-a intamplat nimic. In schimb petardele nu incetau sa pocneasca, facand inimile noastre sa tresara neincetat.
La hotel am simtit putin venirea Pastelui, deoarece la bufet erau si oua rosii, fapt ce ne-a bucurat si ne-a facut sa spunem si noi "Hristos a inviat!"

Cum am spus si mai sus am fost si la plaja deoarece era foarte aproape de hotel. Conditiile foarte bune, plaja curata (ma refer la gunoaie), 2 sezlonguri + umbrela 5 euro super super, insa pietrele de pe nisip si din apa au schimbat radical parerea. Ca sa nu mai spun ca in apa erau o multime de arici de mare si de meduze! Pacat ca era apa foarte limpede ca am vazut si serpi de mare si pesti si ne-am ingrozit. Concluzia: plaja si apa de la noi sunt superrr! Ne-am batatorit talpile mergand cativa metri si incercand sa intram in apa, insa am avut noroc ca la piscina unui hotel de pe plaja puteam intra si noi :d.
Drumul a fost foarte bun (ma refer la sosele), insa obositor: am iesit prin Giurgiu, apoi Sofia si Hanioti, a durat 14 ore cu masina.
Per total mi-a placut foarte mult, este placut sa vezi lucruri noi dar in acelasi timp sa iti fie demonstrat ca si propria tara este minunata! Mi-ar placea sa revin in Grecia dar sa vizitez alta zona.
Am incercat sa nu ma intind foarte mult, ar mai fi fost multe de spus, dar este deja aproape 12 si maine trebuie sa merg la scoala :(.

Voi ce ati facut in aceasta mini vacanta? Ati mers vreodata in Grecia? Cum vi s-a parut?
Andra 

8 comentarii:

  1. Ce vacanta frumoasa ai avut:) Eu am vrut de mai multe ori sa merg in Grecia dar mereu se ivea ceva si mergeam in alta parte insa vara asta cred ca ajung si eu pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos blog, ca de altfel si articolul, Grecia e frumoasa, bani sa ai de cazare, masa si transport si nu in ultimul rand timp liber.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-am nominalizat aici: http://polly-lena.blogspot.com/2013/05/tag-o-leapsa-mai-altfel.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de frumos,totul arata perfect..mai ales mancarea! :D

    RăspundețiȘtergere