marți, 9 aprilie 2013

Cosmetice romanesti

Hello!
Astazi vreau sa vorbim despre cosmeticele romanesti, mai cunoscute sau mai putin necunoscute, insa care exista. In ultimul timp am ales sa intru intr-un magazin de tipul plafar, in locul DM-ului, de exemplu. Acolo am gasit o gama larga de produse cosmetice romanesti, majoritatea bio, de la firme insuficient promovate. De la creme de corp, ten, pana la sapunuri pentru fiecare tip de ten, toate pot fi gasite si in ofertelor producatorilor din Romania. Dar de ce nu cumparam produsele romanesti, sustinand astfel, intr-o mica masura, economia tarii :) ? Eu sunt sigura ca fiecare are un produs fabricat in Romania care in ciuda pretului mic face o treaba foarte buna, surprinzand cumparatorul. Astfel ne convingem, incercand mai multe cosmetice, ca nu tot ce este ieftin este prost. Pretul mic al acestor cosmetice este datorita lipsei de promovare (TV, radio etc), insa nu multi stiu ca majoritatea contin produse mai eficiente decat cele ce au pretul de 10 ori mai mare.
In spatele acestor produse cosmetice se afla (insa nu totdeauna) ingrediente pe care le foloseau si bunicile noastre, culese din gradina: catina, arnica, galbenele, musetel, tataneasa, sunatoare etc. Toata lumea cunoaste beneficiile acestor comori ale naturii, insa de ce continuam sa cumparam produse pline de chimicale cand avem o gama atat de variata a produselor bio si romanesti?
Haideti sa va prezint ce produse romanesti folosesc eu:
1. Lotiune tonica cy miere si cimbrisor de la Elmiplant Bioten.
2. Crema hidratanta anti-imperfectiuni de la Elmiplant.
3. Gel contur ochi de la Hofigal.
4. Crema de galbenele si arnica de la Fares.
5. Sapun cu argila de la Ortos.
6. Gel pentru intretinere corporala Supliform de la Hofigal.
Si mai sunt, pe care le foloseam dar am renuntat la ele: demachiantul Elmiplant Bioten, crema de maini Farmec, crema anticelulitica Elmiplant, Gel exfoliant zilnic de la Elmiplant si multe altele.
Pot sa va spun ca aproximativ 90% din cosmeticele pe care le folosesc sunt romanesti si sunt mandra de acest lucru, pentru ca avem cosmetice foarte bune!
Am descoperit multe produse pe care abia astept sa le incerc, in special de la TIS Farmaceutic, nu stiu cate dintre voi au auzit de aceasta firma, dar va pot spune ca au o multime de produse bio la un pret bun ce merita incercate. Nu fac reclama cu nicio intentie, nu m-a contactat nimeni sau asa ceva, insa vreau sa promovez produsele romanesti.
Cateva firme romanesti: Gerovital , Hofigal, Herbagen, Aslavital, Elmiplant, Complex Apicol Veceslav Harnaj, Gerocossen, Farmec, TIS Farmaceutic, CosmeticPlant, Favisan... (daca nu toate sunt romanesti sa ma corectati!).

Voi ce produse romanesti folositi? Care v-au placut si care nu?
Consumati romaneste!
Andra 

10 comentarii:

  1. ai dreptate in aceasta privinta, ne lasam atrase de alte companii cand ale noastre sunt foarte bune dar prea putin promovate. recunosc ca ajung sa cumpar cateodata un produs strain pentru simplu fapt ca nu gasesesc detalii despre produsele noastre, dar despre un produs de pe alte meleaguri sigur gasesc un review sa imi pot face o parere

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu adevarat cosmeticele romanesti sunt foarte bune. De ceva timp sunt obsedata sa cumpar produse cat mai bio si cele romanesti sunt de mule ori foarte bune si au ingrediente foarte bune. Mie imi place mult firma Elmiplant iar de la Complex Apicol Veceslav Harnaj am crema Apidermin care e incredibila si nu costa nici 10 lei. Pacat ca multe fete se orienteaza spre firme din afar crezand ca sunt mai cool daca au produse sephora, lush etc. Nu spun ca nu sunt bune dar avem atea produse bune romanesti si e pacat. Ma bucur tare mult sa vad ca mai sunt persoane care apreciaza produsele romanesti, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am inceput la fel! Stau o gramada intr-un magazin sa citesc ingredientele, sa vad care e bio etc, si bineinteles caut produsele romanesti :).

      Ștergere
  3. Si eu te sustin. Imi plac cosmeticele romanesti, le folosesc cu placere si le recomand mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru aceasta postare! Mare dreptate ai :D!
    Eu nu am foarte multe produse romanesti.. Si am avut si experiente.. Hai sa le spun nu tocmai placute cu niste produse, dar stiu ca daca gasesc produsul potrivit pielii mele nu am cum sa dau gresi :D.
    Stii, multi cumparatori se lasa influentati si de ambalaj, de prezentare, asta e clar :D. Daca s-ar investi putin si in imagine, eu sunt convinsa ca produsele romanesti s-ar bucura de o popularitate mai mare.. Pentru ca, sa fim realiste.. Daca ar trebui sa alegem intre un produs colorat, frumos ambalat, si un produs cu un ambalaj banal, batranesc, la acelasi pret, ghici pe care l-ar alege majoritatea..
    Nu vreau sa generalizez, dar foarte multa lume "functioneaza" pe principiul asta, printre care si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!:*
      Asa este, ai dreptate, ambalajul face mult. Dar de aceea e bine sa citim reviewuri inainte si doamne ajuta gasim pe bloguri la o sumedenie de produse cosmetice; asta e un avantaj :D.

      Ștergere
  5. Din cunostintele mele Gerovital, Aslavital si Farmec sunt branduri ale aceleiasi firme - Farmec

    RăspundețiȘtergere